A weboldalak háttre nem csak szinezhető. Ide háttérképet is be lehetilleszteni.

A mi oldalunkon fogom bemutatni hogyan lehet az oldal hátterét képekre kicserélni.

Nyissuk ki az oldalunkat a webszerkesztővel. A Source menüben az oldalunk forráskódjait láthatjuk. itt fogunk ma szerkeszteni.

A 10 es sorban kellett átalakítanunk az oldal háttérszíneit.

Itt jelenleg a következő parancs van beírva: bgcolor   Ha más weboldaban keresgélsz lehet hogy nem a 10-es sorban van, de ha csak háttérszín módosítást akarunk végrehajtani akkor ezt a szót kell keresni. bgcolor.   Ha viszont képet akarunk beilleszteni vagy módosítani akkor a következő parancsszóra van szükségünk a bban a sorban ahol a színt is lehet módolsítani. Ez a szó a :backround.

Ide most a következő parancsot kell beírni:

style="background-image: url(images/hatterkep.JPG); background-color: rgb(204, 204, 204);"

Ebben a sorban található egy nagyon fontos rész. (images/hatterkep.JPG); ez csakakkor fog működni, ha az oldalunknál az images mappába tesztek egy képet és átnevezitek :hatterkep.-nek.

Én az inernetről kiválasztottam egy képet. Beraktam az images mappába, és így kell utalni a képre, hogy aháttéren megjelenjen. Mindegy a kép csak ha jpg formátum akkor a szerkesztőben is jpg-t kell írni, ha gif vagy valami más akkor azt kell akép neve után írni.

A könnyebség kedvéért neveztem át hatterkep-nek. ez a név bármi lehet még számok is amire vigyázni kell hogy ha név van megadva akkor ne legyen benne ékezet.

Készítek erről is videot de csak később a két ünnep között jobban ráérek, és akkor jobban tudunk evvel is haladni.

A bejegyzés trackback címe:

https://sikerplaza.blog.hu/api/trackback/id/tr98817653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása