Remélem tegnap óta sokan kattingattátok a webszerkesztő programot. Most mutatok egy olyan dolgot amivel egy két óra alatt elkészítheted weboldalad. Ez az oldal azonban nem alkalmas arra hogy pénzt csináljon. Ez arr jó hogy pl. bemutass egy vállalkozást, vagy egy családi weboldal vagy csak hobbi oldal. Egyáltalán ne várd tőle hogy pénzt csináljon. Viszont innen kell elindulni ha te akarsz később oldalt vagy oldalakat írni. Megjegyzem egy két nagyobb vállalatnak sincs külömb weboldala mint amit te is összehozol egy-két órán belül.

Hogy mi is ez? Hát a weboldal sablonok. Nagyon egyszerű, csak az adatokat írod bele,meg egy-két képet felteszel, és már kész is. Mindent együtt csinálunk, lépésről lépésre.

Amikor elkészítjük az oldalt akkor csak mi látjuk. Hogy hogyan kerül ki az inetrnetre az a következő Lecke témája lesz.

Először is hogyan jutunk sablonokhoz: http://www.freewebtemplates.com

 Az oldal megnyitása után a (website templates) menüből kiválasztod a (html) almenüt.

Több száz websablon vagyis templates van benne. Most mondjuk válasszuk ki az első sorból az ACEUk nevű oldalsablont. A képre kattintva kinyílik nagyobra Az oldal egy Fekete keretű a tetejében az ég enyhén felhős képével. Alatta a felirat: Click here to download templates 6612. Erre a szövegre rákattintva letöltődik a sablon. Miután az asztalon megtaláltad a tömörített sablont csomagold ki: Jobb egérgomb :kicsomagolás./6612. re kell atintani. Kicsomagoláskor készül az asztalra egy mappa ezzel a névvel 6612.

Ezt egyenlőre igy hagyjuk. Most kinyitjuk a webszerkesztő programunkat. A kompozert aki még nem csomagolta ki ugyanígy kell kitömöríteni. A tömörített fájlon jobb egérgom: kicsomagolás./kompozer.

A kirakott mappában találunk egy olyan fájlt ami úgy néz ki hogy egy földgömbön egy madártoll van. Erre kattintva indul a webszerkesztő program. Indítsuk el.

Kétszer kattintsunk rá. Amikor elindul előugrik egy tippet adó ablak. Zárjuk be.

A program kész a szerkesztésre. Egy fehér háttér jelenik meg a felső sorban sok ikonnal ami emlékeztet egy kicsit a szövegszerkesztő programra. A felső sor alatt megtaláljuk a nagyobb sor ikonokat. Első a "NEW" nevű, ezt most ne használjuk. Mellette van az "OPEN" ez a miénk most. Rákattintva kinyílik egy tallózó rész a felső sort lenyitva kiválasztjuk az asztalt,és ott megkeressük a sablont amit kicsomagoltunk(6612). Ez már egy mappa ikon, nem összekötözött bedobozolt ikont mutat. Erre katintva bejutunk a belső mappába: Free-Template-20, Erre rákattintva bejutunk a sablonba. Ez egyenlőre az oldalunk tartalma. Images van benne meg egy index nevű. Az index nevű a miénk. Erre kétszer rákattintva már rá is került a sablon teljes pompájában a webszerkesztő programra.

Próbáljuk átírni mondjuk mindjárt az oldalunk címét. Jelenleg ezt látjuk: Your Website Title Here  Kattintsunk bele az ítrásba bárhová. Amikor a kurzor elkezd villogni Töröljuk ki a betűket és írjuk be az oldalunk nevét. Pl első oldalam. A szerkesztő programban az "open" gomb mellett van a "SAVE gomb ez ment el amit csináltunk az oldalunkon. Nyomjuk meg mentsük el. Most az asztalon a 6612-es mappára kattinsunk rá és addig nyissuk amíg ugyanúgy meg nem találjuk az index fájlt. Most erre kétszer rákattintva megnyílik a saját oldalunk amit a böngészők is így fognak látni. A menüpontokba egyenlőre ne írjatok, azt majd holnap. Máshova mindenhova irkálhattok. Sok sikert,fog ez menni!

Itt egy video hogy hogyan kerül a sablon a számítógépre!

 Itt egy másik video,hogyan készül a websablon átírása.

A bejegyzés trackback címe:

https://sikerplaza.blog.hu/api/trackback/id/tr61671810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása