Miután a menüink a kívánt megnevezést megkapták és működik is a design, tehát csillog villog, akkor határozzuk meg hogy hova kattintson a menü:

Kezdjük az első menüvel:Kezdőoldal: Most bátran bal egérgombot lenyomva tartva jelöljük ki a teljes szöveget,hogy telesen kék legyen( ez a kjelölés van hogy máshol más színű)lényeg hogy egy színes alapon teljesen kijelöve legyen a szöveg.Most az egérrel felmegyünk a középtájt egy olyan ikont találunk mint egy lánc (közvetlenül a hajóhorgony melett) Ez a link vagy máshol hiperlink vagy hiperhivatkozás.Rákattintva egy nagy ablak jön elő. Középtájt egy üres mező elején egy a mobiltelefonról jól ismert kettős keresztel.

Ebbe a mezbe kell beírnunk azt hogy hova kattintson az adott menü. Ezt nagyon gyakoroljátok be mert amikor majd egy szövegben is akarunk egy olyan dolgot csinálni hogy írjuk a szöveget és az adott anyagot vagy kéoet mondjuk máshol találja meg az olvasó Pl: ezt a képet itt letöltheted: Klikk ide! Ezt a klk ide szöveget is ugyanígy kell majd kijelölni, és beirni azt hogy a szöveg hova kattintson.

Na de vissza a meükre. Tehát kijelöltük a menüt, és rákattintottunk a hivatkozás készítőre. Most írjuk be:idex.html nem kell semmiféle http meg ez meg az.Csak ennyi!

Most OK nyomd meg! Most mentsd el! Az első menü kész!

Következő: Bal egérgomb, Kijelöl (képgaéria) Nagyon figyel! Itt szokták elrontani!

Felmegyünk a link menüre,Kattintunk, kijön az ablak: Nem azt írjuk: Képgaléria!!!!!

Azt írjuk:kepgaleria.htm tehát kisbetűvel ékezet nélkül!!! Most metsünk! Nem véletlenül hagytam le a html végéről az l betűt! ez már nem nyitó oldal! innentől csak htm !

OK gomb és mehetünk a következő menüre! Bannercsere Kijelöl stb Beír: bannercsere.htm Mindig figyel a pont ott legyen! Leokézom, mentem.

Videók: vieok.htm  Email: email.htm  Kapcsolat : kapcsolat.htm

Most ez megvan. És akkor most mi van. hiszen nincs csak egy oldalunk az index.html.

Hát csináljuk meg a többi oldalunkat is. Remélem mindenki írta hogy melyik link hova mutasson. tehát az oldalaink : a kepgaleria.htm stb.

Megvan az első oldalunk: index.htm. eddig ezen az oldalon dolgoztunk. Most az egérrel menjünk fel a szerkesztő legleső sorába ott is az első menüpontra. (FILE) Rákattintva lenyílik egy csomó minden. Kiválsztjuk a Save As... menüt. Megnyomva megjelenik egy nagy ablak ahol már ott van az images, meg az idex.html. Most a Fájlnév sorba írjuk be a menünk nevét:kepgaleria csak ennyit és nem többet, mert a fájl típusa hozzáteszi hogy htm. Ne zavarjon az hogy ott html files van írva. A fájl típusát mindig hagyjuk!

Mentésre kattintunk. Következő: Megint file menü Save as és amikor kinyílik a nagy ablak már látszódik a kepgaleria oldalunk is. most a fájlnévbe írjuk: kisbetűvel: banercsere és elmentjük. A következő filenév:videok ! Figyelem! Most kaptam egy emailt! Bár írtam hogy ne az emailomra írjatok hanem ide! Na mindegy. Amikor a következő menüt akarjuk eghatározni, nem kell kijelölni a hozzá tartozó menülinket. Tehát nem kell kijelölni a bannercsere linket amikor elkészítjük a bannercser oldalunkat, az előbb elmagyarázott módon.

Tehát akkor folytatva:Most az index oldalt látjátok még midig! Semmi mást. Felmegyünk a file menüre,rákattintunk, lenyílik megkeressük: save as beírjuk a következőt videok semmi mást nem írunk se pontot se html-t se htm-et. Csak mentünk! És már csak két oldalunkat kell így megcsinálni!  Azt hogy email és azt hogy kapcsolat.

Örömmel értesítelek hogy kész a weboldalad! Csak fel kell tölteni tartalommal!

Honnan tudjuk hogy hol vagyunk amikor a menüket kattingatjuk és mindig ugyanazt látjuk?

Most jön a programozás! Nem kell beijedni! A kinyitott oldalunon bal felső fülben azt látjuk:Your website title here-Toadshosti... Ezt kellene átírni érthetőre: Ennek később nagyon fontos szerepe lesz (Google)-ben.

Alul a noralban szerkesztettünk eddig. Most kattintsunk a soure-ra.

Hú egy csomó bigyó jött elő. na de mi weboldalt írunk vagy mi? Ilyenkor kell véletlenül megmutatni a családnak hogy mi milyen vagányak vagyunk.

Beleírunk a webkódokba!!!

4. sor:<title> Your website title here-Toadhostng.com</title>

Na most töröljünk bele a kódba!

Eddig maradjon meg:<title></title>

a két title közé fogunk beírni!!!  Így nézzen ki!   <title>index</title>

Ha elmented akkor a webszerkesztő előbbi kis fülén már az index szót látod.

Most nyissuk meg a webszerkesztőnben úgy hogy nem zárunk be semmit, tehát látjuk hogy akis fülön ott van : index  rákattintunk az OPEN menüre a save mellett, és kiválasztjuk a bannercsere oldalt: Mgenyitás: Most két oldalt nyitottnk meg egyik az index, másik a fülecslében láthatóan meginet az előző szöveggel:Your website title here-Toadshosti... Hát ennek sose lesz vége? De igen! na most megint a scoure menü alul és a title sorban a törlés után beírjuk: bannercsere. Így nézzen ki! <title>bannercsere<title>  Nem kel keresni hogy mivel vastagítsuk ki az írást,mert ezt csak értetek csináltam! Na most az összesen meg kell csinálni, és a title közé az oldal ékezet nélküli nevét kell írni és elmenteni.

Mikor kész akkor a szerkesztő oldalán a teljes weboldal minden oldala nyitva lesz a kis füleken a felirat hogy hol vagyunk. Tehát a végén hat fülnek kell lennie!

Még ekkor is lehet hogy összekeveredtek. Ezért mindjárt az elején itt az oldalakba is beírjuk hogy mejik oldal: kezdjük az index oldallal rákattintunk a kis fülre!

Az oldalunkon lejjebb egy kis piros felirat: Title1  Ezt akár ha teljesen kitörlöd is jó. Írd be Kezdőoldal Mentsd el! A következő ami a kis fülbe van írva PL banercsere akkor írjuk be a  banercsere szót  a Title 1 helyére. És így tovább. Amikor kész, kipróbálhatod az oldalad ha mindent elmentettél. Mindent zárj be és csak a számítógéped háttere látszódjon! Most nyisd ki a 6612 es mappát kéttszer rákattintva.Megint látjuk a free-template-20 mappát, kinnyitjuk,és Íme benne van a teljes működő oldald!

Most válaszd ki az idnex html documentet. Katzints rá.És csodák csodája itt az oldalad!

Igaz hogy még csak a felső menüsort lehet használni de működik! Kattingasd!

Ugye nem is rosz!

Következőben a többiről!

A bejegyzés trackback címe:

https://sikerplaza.blog.hu/api/trackback/id/tr45703682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sren 2008.10.13. 18:05:06

Sziasztok!
Nagyon jó az oldal, ajánlom mindenkinek, hogy olvassa végig a lépéseket!

süti beállítások módosítása