babolcsay 2008.12.26. 14:15

Hivatkozások

Más oldalakra történő hivatkozások

A webet az a képesség teszi ilyen hatákonnyá, hogy hivatkozásokat definiálhatunk, melyek egyik oldalról a másikra hivatkoznak, és ezek a hivatkozások egyetlen gombnyomással követhetők. Egy egyszerű kattintás körülvihet minden a világon!

A hivatkozások (linkek) az <a> tag-gel definiálhatók. Definiáljunk egy hivatkozást arra az oldalra, amely a "peter.html" fájlban van megadva:


Ez egy link <a href="http://www.kozeppontban.hu">a kozeppontban.hu honlapjára</a>.

Az <a> és a </a> közötti szöveg a hivatkozás felirataként szolgál. A felirat általában kék színű és aláhúzott szöveg.

Egy másik weblapon levő oldalra történő hivatkozáshoz meg kell adni a teljes webcímet (gyakran URL-nek is mondjuk), például a www.kozeppontban.hu -ra történő hivatkozáshoz ezt kell írnunk:


Ez egy hivatkozás a <a href="http://www.kozeppontban.hu/">kozeppontban</a>-re.

Egy kép is lehet hiperhivatkozás, például a következő megoldás lehetővé teszi, hogy egy cég logójára kattintva annak honlapjára jussunk:


<a href="/"><img src="logo.jpg" alt="honlap"></a>

A bejegyzés trackback címe:

https://sikerplaza.blog.hu/api/trackback/id/tr26842585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása