Egy dolgot mindjárt itt az elején tisztázzunk! Nem akarok meggyőzni senkit hogy legyen sikeres és gazdag! Amit én megmutatok az csak akkor működik ha te is akarod és csinálod!

Kérdés!

Melyik a világ legjobban menő vállakozása?......................................

Melyik a ma legjobban menő vállakozás ami már több mint ezer éve indult és mét több ezer évig nyereségesen működik?.............................................

Ezt miért nem másoljuk le a magunk sikere érdekében?

Nem hittanóra amit megmutatok. Egy sikeres vállakozás amit te is meg tudsz csinálni.

 Ne csak élj csináld!!!

Kezdjük!

"Aki naggyá akar lenni közöttetek, az lehajol az emberek szükségleteihez,aki pedig első akar lenni közöttetek,az azon a területen tesz szolgálatot másoknak, amihez a legjobban ért."

Ez még nem a teljes misztikus sikerrecept, ez annak csak az első szabálya. Tartózkodjunk azonban attól, hogy vakon elfogadjuk. Valóban naggyá válik az ember azáltal,hogy lehajol az emberek szükségleteihez? Persze Washington, Lincoln és sokan mások ezen a módon váltak naggyá. henri Ford is egyértelműen azáltal vált naggyá, hogy "lehajolt az emberek szükségleteihez", hiszen mindenki számára elérhetővé tette a gépkocsit azzal,hogy megalkotta a tömeggyártását.Ez más gyáriparosokra és kereskedőkre is vonatkozik, nagyságuk azoknak az embereknek a számával arányos,akiknek a szükségleteit kielégítették. Washington és Lincoln nemcsak a saját kortársaiknak nyújtottak szolgálatot,hanem az utánuk következő generációnak is.

De mi van azokkal akik "fejek" lesznek közöttünk,és anélkül,hogy naggyá válnának,nagyon is sikerese? Vajon ők úgy utottak el a sikerhez,hogy"azon a területen tesznek szolgálatot másoknak,amihez a legjobban értenek"? Elismerem,hogy az ő szolgálataikat nem a nagy tömegek veszik igénybe,inkább csak szűkebb csoportok. Ez az üzletemberekre, orvosokra, ügyvédekre,művészekre, rókra, és tanárokra igaz, azokra, akik egyfajta biztonságérzetet nyújtanak, és a kikapcsolódást biztosítják számunkra. Ha eljutnak a siker valamijen szintjére, tőlük telhetően a lehető leghasznosabbá kell tenniük magukat azon területen, amelyen a leginkább képesek erre. Jóval az átlagember fölé emelkednek, és "fejek" leszne közöttünk anélkül, hogy "naggyá" válnának.

A háztartásbeliek csak nagyon kevés embernek nyújtanak szolgálatot, viszont az üzletemberek annál többnek.(ez nem azt jelenti hogy a háztartásbeliek nem nagyon fontosak, sőt igen is nagyon fontosak de csak egy kis rétegben). Az üzletember több embernek nyújt fontos szolgáltatást,és meg is kapja ezért a nagyobb ellenszolgáltatást. De a háztartásbeli s azon a területen tevékenykedik,amihez a legjobban ért. miért nem lesz akkor belőle is "fej" közöttünk? Hogy lehet az hogy azoknak az embereknek a sokasága, akik megpróbálnak lehajolni a mások szükségleteihez, mégsem örvendhet sem hírnévnek, sem pedig sikernek? Miért van az, hogy egyes emberek az átlag fölé emelkednek egy időre,majd visszahullanak a semmibe? Az 1. szabály nem adja meg a választ ezekre a kérdésekre. Nyilvánvalóan más szabályokra is szükségünk lesz,de ezeket majd később fogjuk megfogalmazni. Egyenlőre maradjunk ennél:

Jóllehet,az 1. szabály nem garantálja a sikert. de mégis be kell tartanunk, ha el akarjuk érni a megérdemelt sikert.

Valószínűleg feltünt Önöknek a "megérdemelt" szó. Hát létezik meg nem érdemelt siker is? Sajnos igen. Ezek az olyan sikerek, amelyek nem az általunk nyújtott szolgáltatásokon alapulnak, hanem azokon a veszteségeken amit mások elszenvednek. Korunk számos bajának éppen az az oka, hogy egyes emberek nagyon is meggazdagodhatnak (merthogy sikerről ez esetben nem beszélhetünk) ezen a módon. A szerencsejátékokkal szerzett nyereség minden esetben mások veszteségéből származik, függetlenül attól, hogy a játszma a tőzsdén vagy a kaszinóban zajlott-e.

Némely spekuláns hallatlanul nagy vagyonra tett szert a kisbefektetők millióinak vesztesége árán. Ez természetesen nem lett volna lehetséges, ha a kisbefektetőknek is ugyanaz lett volna a céljuk, a szolgáltatás nélküli meggazdagodás. Egy hosszú távú befektetést minősíthetünk a közösség számára nyújtott szolgáltatának, mert ez lehetővé teszi az ipari beruházásokat. de a rövid távú spekuláció csak mások kárára lehet nyereséges, és nem is tanácsolom senkinek, hogy ezen a módon próbálja kijátszani az Élet Törvényét.

 Térjünk rá most már a rejtett Sikertörvény következő szabályára. A Bibliában két olyan parancs van,amelyről azt mondják, hogy a teljes Törvényt és az összes próféciát magában foglalja. Az első nem tartozik szorosan enek a könyvnek a témaköréhez, de a második azt mondja: "Szeresd felebarátodat, mint tenmagadat!" Az emberek többsége azt gondolja hogy ez a parancs azt jelenti, hogy jó érzésekkel kell viselkednünk a szomszédaink iránt, szeretetteljes kapcsolatokat kell velük fenntartanunk. De vajon ez ugyanaz a szeretet, amelyet egy anya érez a gyermeke iránt?  Átmeneti szeszély a végtelen ragazkodás helyett, az üres perceket kitöltő idő a szűnni nem akaró munka, a gondok és áldozatok helyett. Az irgalmas szamaritánus csak egy szeretetteljes mosolyt küldötta súlyos helyzetben lévő idegen felé,és ment tovább a maga útján? Nem. Megált, és szolgálta őt. A szolgálat nélküli szeretet nem szeretet. A szeretet egyetlen fokmérője a nyújtott szolgáltatás. Ezek azok a gondolatok, amelyek elvezetnek engem a parancs általam igaznak vélt jelentéséhez, és amelyet a következőképpen fogalmaztam meg:

A SIKER 2. SZABÁLYA

"Szolgáld felebarátodat,mint tenmagadat"

Szinet hallom,amint néhány olvasó azt mondja:"Ez itt nem jótékonysági intézmény, így nem lehet meggazdagodi!"   -De igen lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://sikerplaza.blog.hu/api/trackback/id/tr62666272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása