Talán egy kicsit egyszerűen írtam le hogyan készül az oldal. Azt szeretem ha kérdeztek.

Elnézést ha túl bonyolultan fogalmazok. Mindegyikhez lesz video. Addig is....

A link érthetőbben..

Szia szívesen segítek csak nagyon sokan vannak az országban akik először csinálnak weboldalt.
Tehát:Úgy gondolom hogy a te oldalad is ugyanaz amit leírtam.
Majd később csinálok egy videot mindegyik bejegyzéshez, addig is megpróbálom leírni.
A legfontosabb hogy legyen egy olyan lapja is a weboldaladnak ahova a menü majd rámutat.
Tehát amikor megcsináltad az index nevű oldalad menüpontjait, kezdőlap meg kapcsolat meg stb. akkor az index oldal legyen a szerkesztődben. Felül a kis fülön ami úgy néz ki Hogy :your website title here-Toadhosti....   Na ezt kell átírnod. a következő képpen:
Rákattintasz a szerkesztő alsó részén a Soure feliratra, és az oldalad átfordítja webkód szerkesztővé.Itt az oldalad forráskódját látod.
Felülről a 4. sorban láthatod a következőt:  <title>Your website title here - Toadshosting.com</title>
Ezt a sort kell átírnod a következőképpen:  <title>index</title>
Amikor elmented a webszerkesztő kis fülén ha normál helyzetbe kapcsolod láthatod a feliratot :index.Ezt az oldalt kell elmentened a következőképpen:
File menü legfelül. amikor lenyílik megkeresed a save as menüt erre rákattintva kinyílik egy kis ablak amiben meglátod az images mappát, és az index mappát egy olyan ikonban ami úgy néz ki mint az internet explorer. alul a file névbe ami kéken ki lesz jelölve beírod a következő weboldal lap nevét. Mondjuk :kapcsolat. Mindig ékezet nélkül csináljuk. Utánna rákattintasz a mentés gombra és máris létrejött a weboldalad kövekező lapja: kapcsolat htm. Ha megnézed az asztalon amikor az oda kimentett free templates-20 mappát kinyitod már kettő lapod van az egyik az index, a másik a kapcsolat, és úgy néz ki mind a kettő, mint az internet explorer ikon. Plusz ott van még az images mappa.
Na most a webszerkesztő felső fülében biztosan az index feliratot látod.
Most ismét az open menüre kattintva megláthatjuk az előbb megnevezett lapot ahol a két oldal és az images mappa található.
Rákattintunk a kapcsolat mappára,és a webszerkesztőbe megjelenik két index oldal. Viszont a legfelső kék csikban a következő felitar jelenik meg: index[file:/.../kapcsolat.html]-kompozer
Na ezt amikor látod akkor a soure módban ismét a forráskódokat fogod látni, de már a kapcsolat oldal forráskódját. Itt ismét át kell írnod a title sorban 4 ik sor hogy így nézzen ki: <title>kapcsolat</title>
Csak ezután lehet a menüpontot ide irányítani a következő képpen: Rámegyünk a Webszerkesztőnkön az index lapunkra. Normál módban bal egérgomb lenyomásával kijelöljük a kapcsolat menü feliratát hogy az egész betű kék legyen. Utánna a webszerkesztőnkön az anchor és az images közötti Link feliratra kattittunk Kinyílik egy kis ablak ahol a felső sarkában a következő felirat szerepel: Link Propeties. Ennek az ablaknak a közép táján találhatod meg azt a kis üres részt aminek a link location a megnevezése. Jelenleg egy kettőskereszt látható.
Oldalt van egy kis mappa jel ami úgy néz ki mint egy mappa amit ki lehet nyitni mivel egy kis nyil is mutatja. Rákattintva Megnyílik az az ablak amit már jól ismersz. Images meg a két lap index meg a kapcsolat. Mivel Most a kapcsolat menüt jelölted ki ebben az ablakban is a kapcsolat menüre kell rákattintanod. Rákattintva Megnyitás és utánna amikor visszakerülünk a link Properties ablakba akkor OK. és máris müködik a link.
Ami a legfontosabb!!!!! Ha az index menüben vagy akkor a kezdőlap menüt is be kell így programozni: Tehát kijelölöm a kezdőlap menüt, STB és ekkor viszont az adott menühöz való oldalt jelölöd ki a link Properties ablakban. Tehát az index menüben ki kell jelölnöd a kezdőlap menüablakon az index oldalt, hogy amikor az adott  lapon vagy visszakattintson ugyanoda. Amikor a kapcsolat lapot látod akkor a kapcsolat menüt is be kell programozni a kapcsolat laphoz. Tehát a kapcsolat oldalon kijelölöd a kapcsolat menüt és a link programozáskor a kapcsolat lapot adod hozzá amikor a Link Properties ablakban vagy. És ez Így megy minden lapon.
Hajrá
 
2008/10/13

szia!

Tudnál segíteni nekem,mert már tiszta roncsi vagyok. 1 hete szarakodom ezeken a menüpont dolgokon,és hiába csinálom lépésről lépésre ahogy leírtad,a végén amikor a böngészőben megnyitom és rákattintok a létrehozott menüpontokra,mégis mindig a kezdőoldalt nyitja meg,bár felül megjelenik a kepgaleria....stb.....cím.(kipróbáltam,hogy valamit beleirtam az oldalba,hogy biztosan lássam,hogy amikor mondjuk a képgalériára kattintok,akkor azt az oldalt tölti-e,de semmi,mindig csak az eredeti oldalt látom,persze a legelején átírt magyar menüpontokkal,de a változtatott oldal tartalma nélkül) Rosszabb esetben ha a menüpontokra kattintok akkor kiadja "az oldal nem jeleníthető meg".Mi a fenét rontok el??? (....hátjól összekuszáltam a szöveget,de remélem érted a kérdést..:)))

Üdv.: Ági

--

A bejegyzés trackback címe:

https://sikerplaza.blog.hu/api/trackback/id/tr11776446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása