Sziasztok!

Az amiért ilyen későn folytatjuk a weboldal írást nem technikai probléma, csak elutaztam egy kicsit. Ti is megtehetitek egy két oldal megírása után, amikor már nem kell a pénzedre igyelni. El kell érned,és el is fogod, ha csinálod,és nem csak nézed, hogy többé már a bevásárlásnál csak leveszed a terméket és nem foglalkozol az árával!

Na akkor a weboldalunk megjelenése. Amikor letöltesz egy websablont, lehet hogy az elrendezése megtetszik, pl hol vannak a menük, hogy van elrendezve az olda, de valahogy a képek, meg a színek nem igazán a te ízlésednek megfelelőek.

Hát alakítsuk át! Például a weboldalunk háttérszínét! A tapasztalataim szerint ezt a legnehezebb átalakítani. Miért? Nem is értem. Most megmutatom, és aki velem csinálja akkorát fog nevetni azokon a webszerkesztőkön, akik ezt hozzák fel elég nagy problémának, mert ez egy nagyon egyszerű átírás a kódok között, és elég nagy pénzt lehet érte elkérni a megrendelőtől.

A mi weboldalunk háttérszíne fekete. Ezt a szerkesztőprogram kódként értelmezi, és így is kell meghatároznunk az új háttérszínt.

Minden oldalnak van egy olyan kódsora amit a webszerkesztőnk SOURE módjában találhatunk meg. Más szerkesztőprogramban a forráskódokat mutató és szerkesztő módjában láthatunk. Ez az a rész ahol mindenféle furcs jeleket láthatunk és úgy néz ki az egész mintha egyiptomban hieroglifákat kellene olvasnunk. Megjegyezni kívánom, ez bonyolultabb. Ha erre ráéreztek mindent meg tudtok csinálni.

Na szóval keressük meg ezt a kódsort.

Ez a kódsor mindig az elején található. A kódsor a: gbcolor, vagy a background-color sorban található. Tehát valami effélét keressünk. A mi oldalunkon a 10. sorban található,

és minden esetben a body kódsor közelében kell lennie.

A miénk így néz ki:    10. background-color: #000000;

A végén található a színkód, ez esetben :000000

Hogyan tudhatjuk meg az új színkódokat?  Minden szerkesztőben van egy színkódoló.

Vagy a betűszínek lenyitásakor találjuk meg a kódokat akkor ha rámutatunk egy más betűszínre, vagy a mi esetünkben a kis és nagybetű váltása előtti menü előtt találhatjuk a színkódot egy olyan ikon alatt ami egy filcironhoz hasonlít és előtte két egymásba fonódó négyzet látható amiből az egyik fekete. Ha erre a filctolra rámutatunk, még nem klikkelünk, akkor ezt a feliratot láthatjuk: Choose highlight color for text  Ide ráklikkelve megjelenik a színskála. Bármelyik színre ráklikkelve megjelenik a HEX soran az adott szín kódja, alatta a nevével. Most válasszuk ki a legalsó sorból ami a feketével kezdődik pl a kéket. Ráklikkelve a következő kód jelenik meg:#000066  A mi oldalunk színkódja #000000. A legegyszerűbb ha csak a színkódban ami a 10. sorban található az utolsó két karaktert kitöröljük és beírjuk a 66-os számot. Amikor beírtuk és megnézzük a Preview módban az oldalunkat a háttér kék színűvé válik. Ezt a kódot olyara cserélitek amire szeretnétek, de előbb nézzétek meg a színkód meghatározóban. Magatoktól ne írjatok színkódokat.

Színezd olyanra amilyenre szeretnéd. Hú de bonyolult mi? Vagy nem?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sikerplaza.blog.hu/api/trackback/id/tr44747844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása