Most nézzük hogyan alakíthatjuk tovább az oldalunk funkcióit. Először a menüket fogjuk kialakítani. Az első oldalam formája már valamennyire kialakult. A menükkel fogjuk kezelni az oldalunkat. A menük egy-egy aloldalt nyitnak meg,ami új információval rendelkezik az eredeti oldalunk alpját figyelembe véve. Tehát kezdjük kialakítani a menüsort. A webszerkesztőnket a  lap alján a normal állásban tartjuk. Van még a HTML tags, Vagy a Source(ettől nem kell megijedni de gyakran használni fogjuk,mert itt lehet a html kódokat átírni.) és van még a preview mód, ami megmutatja hogy hogyan néz ki az oldal a böngészőkben.(itt az oldal nem szerkeszthető).

A menük. Tehát normal funkcióban vagyunk. Felső menüsor:Home/About/Templates/Scripts/Forums/Contact.

Kezdjük a Home menüvel. Vegyünk elő papírt ceruzát: Van aki fejben is meg tudja jegyezni,de ha egy karaktert eltéveszt nem fog működni.

Tehát írjuk fel: Home menü = index.html itt fontos hogy html kiterjesztés legyen mert ha csak htm kiterjesztés van az oldalunk nem fog elindulni amikor feltesszük mondjuk az ultraweb tárhelyére mert a kezdőoldal bekérése html lesz és nem htm. Tehát ha azt mondják hogy ez egy és ugyanaz akkor nagyban nincs igazuk mert valóban ugyanaz a kiterjesztés semmi külömbség nincs benne. Mégis a behíváskor minden karaktert figyelembe vesz a szerver. Ha te is nem írsz be egy pontot a webcímbe amikor ki akarod nyitni nem fog sikerülni.

Tehát vissza a menükre. A menük. ha previevre átrakod a szerkesztőt vagy színt váltanak, vagy valami különleges mozdulatot tesznek. Jelen esetben aláhúzódik a szöveg ha rámutatsz az egérrel. Ezt a mutatványt könnyen megtarthatjuk ha át akarjuk írni a szöveget. Mi most át fogjuk írni a Home menüt Kezdőoldal menüre,úgy hogy az aláhúzás vagy ha más weboldalt írsz a menü színváltása vagy mozgása megmaradjon.Ugyanis ha Legyszerűen kitörlöd minden funkciója megszűnik. Lehet utánna hivatkozást adni neki, (ez egy későbbi lecke) de a funkviója nem marad meg.

Tehát a szerkesztőnk a normal funkcióban van. Kattintsunk az egérrel óvatosan a Home feliratban az o és az m közé.Ne töröljünk ki semmit! Kezdjük beírni Kezdőoldal. Ha ezzelmegvagyunk Akkor kitöröljük a fölösleges betűket a menüből, tehát a Ho-t az elejéről és az me-t  betűt a végéről és középen megmaradt a funkciókkal a Kezdőoldal menü.

Most mentsük el. A Preview-vel ellenőrizzük le. Most a következő menü jön. Legyen Képgaléria. Ugyanúgy mint az elsőnél. A következő menü Bannercsere a következő Videók utánna Email és végül Kapcsolat. Mindig mentsétek el ha megtörtént az ellenőrzés és jó. Ha nem jó akkor a visszagombal visszaléphettek.

Ez ha már megvan akkor meg kell határoznunk,hogy hova kattintsunk a menükkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://sikerplaza.blog.hu/api/trackback/id/tr5679646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása